Известие

Collapse
No announcement yet.

Лампа на АърБега (въздушна възглавница) проблем??!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Лампа на АърБега (въздушна възглавница) проблем??!!

Така, лампата на аърбега ми светна преди около месец, след като момците от автомивката бяха успяли да откъснат пластмасата под пасажерската седалка и след като минах пред една дупка лампата светна.

След това отидох на диагностика да изчистят грешката....оказа се, че има 4 грешки за аърбега....успяхме да изчистиме 3 от тях, НО една която показваше слабо напрежение или съпротивление не помня вече, не искаше да се махне.

Днес акумолатора, който отдавна показваше призници на умиране след като преседя 4 месеца на минус 20....издаде дреята...това беше фабричния акумолатор.

Та смених акумолатора с някакъв австрииски...и ГРЕШКАТА на аърбега изчезна....тоест слабия акумолатор и бил причина за проблема с единия аърбег.

Мисля, това ще е полезно като инфо....
    sigpic
    Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
    " Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
    "Seat Leon TDI champion WTCC 2008"

само да добавя че слаб акумулатор също така дава грешки на абс и вдц
    Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Добреее мисля , че тук е мястото и за моя въпрос на моята 145-ца и изгуря 1 крушка на таблото и когато я смених и закачих километража пак ми светна 1 червена лампичка която мислех , че е за колана но като си сложа колана тя пролдължава да свети и се сетих , че всъщност тя е за AIR BAG - a и сега се чудя как дя я оправя щото много ме дразни
      sigpic
      33-(1.3),(1.5 TI),(1.7 8V),(1.7 16V),145-(1.4TS),(2.0TS),(1.7 16V Boxer),146-(1.4TS),156-(2.4 JTD),(1.9JTDm),164-(2.0 V6 Turbo)
      Само черна Алфа може да бие друга черна Алфа

Comment

Първоначално публикувано от KGB Покажи съобщение
        Така, лампата на аърбега ми светна преди около месец, след като момците от автомивката бяха успяли да откъснат пластмасата под пасажерската седалка и след като минах пред една дупка лампата светна.

След това отидох на диагностика да изчистят грешката....оказа се, че има 4 грешки за аърбега....успяхме да изчистиме 3 от тях, НО една която показваше слабо напрежение или съпротивление не помня вече, не искаше да се махне.

Днес акумолатора, който отдавна показваше призници на умиране след като преседя 4 месеца на минус 20....издаде дреята...това беше фабричния акумолатор.

Та смених акумолатора с някакъв австрииски...и ГРЕШКАТА на аърбега изчезна....тоест слабия акумолатор и бил причина за проблема с единия аърбег.

Мисля, това ще е полезно като инфо....
        На мен така ми гръмна централата на Еърбега. Слаб акомулатор. Свален за зареждане после слагане и буффф... е не точно като при теб, но пак той беше причината.
        Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
          На мен така ми гръмна централата на Еърбега. Слаб акомулатор. Свален за зареждане после слагане и буффф... е не точно като при теб, но пак той беше причината.
          На мен акумолатора ми е на около 2-3 месеца и е 62 Aмпера а пък лампата ми свети от най мн. месец
          sigpic
          33-(1.3),(1.5 TI),(1.7 8V),(1.7 16V),145-(1.4TS),(2.0TS),(1.7 16V Boxer),146-(1.4TS),156-(2.4 JTD),(1.9JTDm),164-(2.0 V6 Turbo)

Comment

Ей тая тема бая стара от къде я изровихте. А за гасенето на лампата става само на екзаминер т.е. трябва да се ходи на диагностика няма начин.
            156 1,8 ТS 99
            Nissan Murano 2005

Comment

Първоначално публикувано от Novachev Покажи съобщение
              Ей тая тема бая стара от къде я изровихте. А за гасенето на лампата става само на екзаминер т.е. трябва да се ходи на диагностика няма начин.
              Аз ще я закарам на диагностика но ми е интересно защо така светна от едното нищо
              sigpic

Comment

това малко не е по темата но
                с каква програма влизате в компа на колата,по специално за еърбега ме интересува, с френската централа съм, с 1 еърбег/98г
                че нещо ходих преди време на 2-3-ма майстори и не можаха да влязат в централата, а иначе грешката се появи след моя намеса ,без да изкам съм откачил една от клемите на контактния ключ и след като се опитах да запаля и светна чек лампата,
                съответно оправих си поразията,но грешката си остана.Друг майстор даже искаше да му оставя централата за да я чисти по някакъв си друг начин,ама не ми се рискува.
                Last edited by mirchozo; d.m.y г., 17:09.
                Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
                  е сега що е светнала, явно има някакъв проблем за да свети,все пак затова е сложена тази лампа,за да подскаже че имаш проблем и сътветно да се реши
                  нали се сещаш че когато тази лампа свети нямаш еър бег, та ако това не те притеснява махни си крушката и си готов,вече няма да има какво тооолкова да те дразни
                  Нали ти казвам проблема се появи от както разкачих километража после като щракнах буксите и си светеше тая лампа аз неискам просто да не ми свети ами искам да отстраня проблема
                  sigpic

Comment

Първоначално публикувано от V@K@T@ Покажи съобщение
                    Нали ти казвам проблема се появи от както разкачих километража после като щракнах буксите и си светеше тая лампа аз неискам просто да не ми свети ами искам да отстраня проблема
                    Ако си дал на контакт при разкечена възглавница нормално да е записало грешка и просто да трябва да се изтрие.
                    Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

абе то ясно че трябва да се изтрие ама с каква програма се влиза в централата на еърбега, изобщо с каква програма влизате във вашите 156-ци
                      Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!

Comment

Едно приятелче имаше подобен проблем - ту се триеха, ту не. Оказа се разхлабена букса - с малко клещи и се оправи.

Огледай си куплунга

Comment

Не не е от това,както казах по-горе ,сам си причиних това като по невнимание съм откачил едната клема от контактния ключ и дадон на контакт,затова светна лампата на еърбега,въпреки че я оправих грешката се записа и не можем да влезем в компа на еърбега за да я изчистим.Това ми е проблема,затова питам с каква програма се влиза когато централата е от ФРЕНСКИЯ модел

Comment

Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
                            абе то ясно че трябва да се изтрие ама с каква програма се влиза в централата на еърбега, изобщо с каква програма влизате във вашите 156-ци
                            С VISA.
                            Alfa Romeo 1.8 TS `98
                            sigpic

Comment

сигурно ли е че с тая ВИЗА ще стане,говорим за френска централа,я която не се влиза никак лесно според повеечето майстори
                              то освен да пробвам и да видя,май няма друг начин

Comment

Working...
                              X